Nieuws over de pilot

Pilot afronding zomer 2017

Januari 2017

De afronding van de pilot met het Whitebox waarneemsysteem is uitgesteld tot komende zomer. Een aanpassing van het systeem op de huisartsenpost moet er voor zorgen dat alle artsen - ook diegenen die niet met een zogeheten "UZI pas" zijn ingelogd - weten dat er een Whitebox beschikbaar is, zodat meer artsen met de benodigde pas inloggen en daadwerkelijk Whitebox gegevens opvragen. Met de verlengde pilot willen we extra ervaring opdoen met het opvragen van Whitebox dossiers in de praktijk.

Pilot schaalt op

juli 2016

Recent heeft de Huisartsenkring Amsterdam het startsein voor daadwerkelijk gebruik van de Whitebox in de dienstpraktijk met zijn leden gedeeld:

"Vanaf 15 juli kan er gebruik worden gemaakt van de professionele samenvattingen (PS) van patiënten, die door de 20 TetraHispraktijken zijn aangemeld bij hun Whitebox. Het kostte meer tijd dan verwacht, maar de koppeling met Call Manager werkt nu stabiel. In tegenstelling tot het LSP (op dit moment) bent u om de PS'en van de Whiteboxhuisartsen in te zien wel verplicht om in te loggen in Call Manager met uw eigen UZI-pas."

Een verschil in de werking met het LSP is dat de arts expliciet ziet dat er een dossier wordt opgevraagd, middels een pop-up, en de bevraging ook kan annuleren.

De evaluatieperiode is door de vertragingen verlengd tot en met december van dit jaar.

Voortgang pilot

Maart 2016

Technisch werkt de Whitebox - en het zustersysteem dat nodig is op de HAP: de Hapbox - al een tijd prima. Het systeem draait al ruim een jaar op veel plekken en er zijn weinig storingen te melden. Echter, we kwamen erachter dat als een patiënt zowel een LSP dossier heeft én een Whitebox dossier, maar één van de twee dossiers werd getoond. De makers van Whitebox en de HKA vinden dit gedrag niet acceptabel: beide dossiers moeten beschikbaar zijn. Er is een verzoek om reparatie bij Labelsoft neergelegd. Zodra de oplossing klaar is hervatten we de pilot.

Gevolg is dat we de duur van de pilot tot minimaal na de zomer moeten verlengen. We kunnen namelijk pas "opschalen" als Whiteboxdossiers én LSP dossiers (via welke veelal informatie van apothekers te zien is) beiden zonder problemen op de post in te zien zijn.

Nawoord: de storing is begin van de zomer hersteld, en heeft geleid tot hervatting/opschaling van de pilot in de tweede helft van 2016.